Techniekklas

Werk jij graag met je handen? Ben je een echte sleutelaar? In de Techniekklas werk je aan auto’s, leer je lassen en schakelaars aansluiten. Voor handige meisjes en jongens dus!Actueel Techniekklas

Wat leer je in de techniekklas? 

In de techniekklas leer je tijdens verschillende praktische opdrachten om te gaan met elektriciteit en metaal. Door te werken met allerlei gereedschappen en les te krijgen van echte vakdocenten kun je ervaren hoe het werken in de techniek is. In de techniekklas leer je de begrippen stroom, spanning en weerstand kennen en toepassen in het maken van een stroomkring, een thermo-ventilator, elektromotor of een zenuwspiraal. Ook leer je lassen en van metaal allerlei handige voorwerpen te maken.

Hoe ziet het lokaal er eigenlijk uit?

Het lokaal is gevuld met techniek! In de elektrohoek zijn vooral veel elektriciteitsdraden, schakelaars en stekkers te vinden. Er is een afdeling waar gelast kan worden (uiteraard alleen met een laskap op!) en er is zelfs een autobrug, zodat auto’s van de onderkant bekeken kunnen worden. Alhoewel deze auto’s pas in de bovenbouw worden bekeken en gerepareerd, voel je je een echte technicus in dit lokaal!

Waarom moet ik voor de techniekklas kiezen? 

Wanneer je je interesseert voor techniek is dit jouw klas! Ook kun je natuurlijk voor de techniekklas kiezen om erachter te komen of een toekomstige baan in de techniek iets voor jou is.

Wat leer je in de bovenbouw nog meer?
In de onderbouw is de techniekklas vooral gericht op oriëntatie. De bovenbouw gaat een flinke stap verder. Er wordt dan namelijk meer gewerkt vanuit een bedrijfssimulatie. Je leert presteren (door mooie, technische voorwerpen te maken) en presenteren (jouw opdrachtgever wil namelijk horen wat je hebt gedaan om dit product te maken). Er zijn drie verschillende richtingen in de bovenbouw: Elektro-, auto- en metaaltechniek!

Wil je meer weten over de techniekklas? Neem dan contact op met onze teamleider Techniek Breed, Casper Valen.