Timmerklas

Ben jij een echte bouwer? Werk je graag met hout? In de Timmerklas leer je veel over houtmaterialen, timmeren en zagen. Ook leer je metselen en schilderen. Voor jongens en meisjes die graag hun handen uit de mouwen willen steken!

Actueel Timmerklas versie 2

Wat leer je in de timmerklas? 

In de timmerklas leer je hoe het is om een echte timmerman te zijn. Je leert te werken met allerlei soorten gereedschap. Zagen, schroeven, schuren en boren zijn technieken die veelvuldig gebruikt worden tijdens deze praktijklessen. Door deze technieken goed te gebruiken maak je allerlei mooie voorwerpen van hout. Zo zijn er in de vakwerklessen houten modellen van helikopters, race-auto’s, treinen en boten gefabriceerd door leerlingen uit de onderbouw.

 

Hoe ziet het lokaal er eigenlijk uit?

Het praktijklokaal van de timmerklas valt direct op door de vele werkbanken die er te vinden zijn. Het is een erg grote ruimte met vele (zaag)machines. Ook zijn er diverse werkplekken met computers, zodat leerlingen uit de bovenbouw ontwerptekeningen kunnen maken.

Waarom moet ik voor de timmerklas kiezen? 

Je moet voor de timmerklas kiezen als je ervan houdt om met je handen te werken. Alle leerlingen van de timmerklas zijn ‘doeners’ die enthousiast worden van het werken met hout en gereedschappen. Je kunt in deze lessen je creatieve kant uiten en laten zien wat voor mooie voorwerpen je kunt maken. Veel van deze leerlingen willen natuurlijk later de bouw in. Je bent van harte welkom om te ontdekken en proeven of jij deze ambitie ook hebt!

Wat leer je in de bovenbouw nog meer?
De allereerste praktische opdracht die leerlingen in de bovenbouw krijgen is het ontwerpen en maken van hun eigen gereedschapskist. Zit je in de bovenbouw dan heb je je eigen gereedschap en is een eigen (houten) gereedschapskist dus erg handig. Naast hout ook aandacht besteed aan metselen, stuc’en, tegelen en schilderen.

Wil je meer weten over de timmerklas? Neem dan contact op met onze teamleider Bouw Breed, Casper Valen.