Paardenklas

Heb je al ervaring met paardrijden en zijn paarden je lust en je leven? Wil je in schooltijd ook bezig zijn met je hobby? Kies dan voor de themaklas Paardenklas. 1 Keer in de week ga je naar het paardenbedrijf om daar met en over paarden te leren.DSCI0237

Een keer in de week volg je in plaats van een Vakwerkklas de Paardenklas.  Je krijgt praktijklessen op Stal Borst in Heukelum met rijlessen van een deskundig instructeur. En als je al kunt paardrijden, worden de lessen daarop aangepast. Daarnaast leer je omgaan met paarden en leer je alles over onder andere de verzorging en de voeding. Je leert ook over verschillende rassen en over de bouw van het lichaam van het paard. Naast het rijden, hou je je ook bezig met dressuur, springen en mennen. Ook het bezoeken van een wedstrijd of paardenmarkt hoort bij de Paardenklas!

Een kleine sprong naar het mbo

Wil je na het vmbo verder gaan in de paarden? Dan kun je met je ervaring vanuit de Paardenklas door naar een paardenopleiding op Wellantcollege mbo. Bv. Paard & Recreatie, Paardenhouderij of Paard & Sport. Je kunt gaan werken als manegemedewerker, paardenverzorger of zelfs doorleren voor instructeur.

“Ik ben altijd bij de paarden. Ik wil later ook iets met paarden gaan doen. Nee, geen wedstrijden rijden, maar meer verzorgen. Misschien hoefsmid. Of toch wél rijden….”

‘Ben je geïnteresseerd in de paardenklas voor schooljaar 2019-2020? Of heb je je zelfs al aangemeld?
Dan kun je gratis een proefles volgen bij Ingrid Houweling van Stal Borst. Je kunt dan alvast kennismaken met één van de docenten van de paardenklas en natuurlijk met de paarden zelf. Aanmelden kan via stalborst@hotmail.com . Stuur een mail met je gegevens en dan neemt Ingrid contact met je op om een afspraak te maken.’

Wat kost het?thumbnail-omnia-college-paardenklas

Naast de normale schoolkosten, zal er voor de Paardenklas een extra bijdrage worden gevraagd. In het schooljaar 2018-2019 zal dat €175,00 zijn.

Wil je meer weten over de Paardenklas?

Ben je helemaal enthousiast en wil je meer weten over onze Paardenklas? Kom dan naar onze Open dag. Daar vertellen we ook alles over de Paardenklas. De docente die de paardenklas begeleidt is mevrouw N. Valen.