Actueel

Team Omnia verwelkomt nieuwe partners

Geplaatst op: juli 2, 2019

Team Omnia verwelkomt nieuwe partners: leerlingen van de Merewade Praktijkschool, ISK de Toekomst en het Fortes Lyceum volgen na de zomer ook enkele lessen in ons gebouw.

Op ons Omnia bieden we 7 van de 10 profielen vmbo aan. Dat maakt ons een unieke school waar anderen graag bij  aansluiten. En natuurlijk zijn wij dan gastvrij en zien we ook kansen voor onze leerlingen om kennis te maken met anderen.

Merewade Praktijkschool

Leerlingen van de Praktijkschool, onze buren, komen volgend jaar enkele lessen volgen in onze praktijkruimtes: de bakkerij, techniekhal en het leerplein Economie & Ondernemen zijn heel aantrekkelijk voor deze leerlingen die graag met hun handen werken en leren.

De docenten van de praktijkschool begeleiden de leerlingen, de docenten van Omnia zullen de vaklessen verzorgen. Zowel de leerlingen van PrO als Omnia volgen hun eigen lessen met eigen docenten.

ISK de Toekomst

ISK De Toekomst krijgt na de zomer een eigen vleugel op Omnia, aan de zijkant waar nu nog lokaal ‘Bloem’ van Wellant College zit. Deze 35 leerlingen krijgen hun eigen ingang, eigen lokalen, eigen team docenten, eigen schoolplein, eigen onderwijs, maar we gaan elkaar zeker ontmoeten, bijvoorbeeld in de voetbalkooi die we in de zomer gaan bouwen op hun schoolpleintje. We hebben in elk geval afgesproken dat de leerlingen van ISK de Toekomst enkele vakwerklessen zullen volgen op Omnia, met onze experts als vakdocent.

Fortes Technasium

Fortes Lyceum bouwt een nieuw Technasium, dat waarschijnlijk in het najaar pas klaar is. Wij ontvangen de technasiasten en hun coaches graag voor een paar maanden in ons DLC, het digitaal leercentrum naast de techniekhal, omdat we veel van elkaar kunnen leren als het gaat om Sterk Techniekonderwijs.

Deze zomer verbouwen we ook ónze techniekhal. Er komt een ruimte voor de doeners en een spiksplinternieuwe ruimte voor de denkers, waarbij gaan werken met de nieuwste technieken als lasersnijden, virtueel lassen en 3D-printen. Het Technasium wil ons als dank een handje helpen om daar een goede start te maken op weg naar #futureproof #techniekonderwijs!