Actueel

Nieuwe leerweg voor het vmbo!

Geplaatst op: januari 23, 2020

Schooladvies voor vmbo theoretische leerweg (tl) of vmbo gemengde leerweg (gl)? Dan volg je vanaf schooljaar 2021-2022 vanzelf de nieuwe leerweg.

Het ministerie van OCW heeft besloten dat ook bij de theoretische leerweg (of mavo) een praktijkvak verplicht wordt. Zo sluit ook deze richting beter aan bij de vervolgopleidingen op het mbo. Met deze beslissing komen gl en tl zo dicht bij elkaar dat ze samen “De nieuwe leerweg” gaan vormen. En dat is fijn, want het geeft jou nog meer mogelijkheden!

Klaar voor jouw toekomst

Op het vmbo leer je alles wat je later nodig hebt op het mbo. Praktische vaardigheden zijn daar natuurlijk belangrijk. Daarom krijg je vanaf 2021 op elke vmbo of mavo opleiding een praktijkvak. Omnia College loopt hier al op voor.

De wereld aan je voeten

Op Omnia College ligt de wereld aan je voeten. Wij bieden namelijk al jaren een praktijkvak aan voor de theoretische leerweg. De vakdocenten en praktijkruimtes staan dus al voor je klaar. Samen met je personal coach ga jij in klas 1 en 2 ontdekken welk vak bij jou past. In klas 3 maak je een definitieve keuze voor één van de praktijkvakken. In dat vak doe je dan ook schoolexamen.

Sterk Beroepsonderwijs

Deze stap is onderdeel van het programma Sterk Beroepsonderwijs. Een programma vanuit het ministerie van OCW om de regionale samenwerking tussen vmbo, mbo en bedrijfsleven te versterken.

Omnia College werkt hard aan sterk beroepsonderwijs. Ook de samenwerking met Da Vinci College (mbo) is hier onderdeel van.