Actueel

Introductiedagen 1e jaars

Geplaatst op: september 10, 2019

Maandag 2 september tot en met woensdag 4 september was het zover, de introductiedagen van onze 1e jaars. De maandag stond in het teken van kennismaken met de school.

De leerlingen kregen hun laptop, hun kluissleutel en heel veel informatie. Verder hebben de leerlingen een speurtochtje door de school gemaakt aan de hand van enkele foto’s.

De dinsdag werden de leerlingen om 09.00 uur op school verwacht en vertrokken we rond 09.30 uur naar de stad voor de sterpuzzeltocht. In groepjes moesten de leerlingen op zoek naar gebouwen, bruggen of andere bezienswaardigheden om hier vragen over te beantwoorden.

Dit alles werd afgesloten met een lekker ijsje bij de IJsfee. Hierna even lunchen op school waarna het introductieprogramma vervolgd kon worden. De werkschorten voor vakwerk werden uitgedeeld, een PowerPoint met belangrijke regels en schoolafspraken werd besproken, de laptops werden opgestart om te zien of alles werkte en er werden nog wat vragen beantwoord. Wederom een intensieve dag met veel informatie voor de leerlingen.

Woensdag moesten de leerlingen om 08.30 uur op school zijn en vertrokken we met 2 bussen naar de Kurenpolder in Hank. Hier stond een dagvullend survivalprogramma te wachten op ons. Helaas zat het weer in de middag niet mee en was er al vroeg besloten om het programma iets in te korten. De leerlingen kregen de volgende onderdelen: handboogschieten, lasergamen, vlot bouwen / varen, teamspelen, kanovaren, survivallen over het water en survivallen op het land met hindernissen. De leerlingen hebben zich zeker vermaakt en er was tussendoor zelfs nog ruimte voor een “frisse” duik.

Donderdag zijn we gestart met de reguliere lessen en hopen we dat alle leerlingen zich al een beetje thuis voelen op het Omnia College. Alle leerlingen heel veel succes met alles bij ons op het Omnia en wij staan altijd tot jullie beschikking.