Actueel

Game-On weer een groot succes!

Geplaatst op: juni 20, 2019

Dit jaar is het tweejaarlijkse evenement Game-On weer een groot succes geworden. Game-On is een techniek evenement waar basisschool leerlingen uit groep 7 en 8 en leerlingen uit klas 1 van het voortgezet onderwijs, geïnteresseerd worden gemaakt voor alles wat ook maar enigszins met techniek te maken heeft. Maar liefst 4000 leerlingen hebben in twee dagen tijd deze beurs bezocht.

Wij hebben als Omnia College samen met het Gilde en diverse bedrijven uit de regio, onze bijdrage geleverd op het mobiliteit- en transportplein. Daar werden allerlei dingen gedaan en bekeken. Er werden banden van fietsen gewisseld, wielen van auto’s gewisseld, een mobiele kraan kon bediend worden en nog veel meer. Er stonden diverse voertuigen waar leerlingen van dichtbij de techniek konden bekijken en beleven. Bijvoorbeeld een DAF truck uit 1958, maar ook een elektrische truck met de allernieuwste techniek. Zoek de verschillen.

Bij het bouwplein hebben we met vier leerlingen meegedaan aan de metselwedstrijd. Tim van der Vliet en Max Nijland als vierdejaars jongens en echt bijzonder en heel erg goed was zeker ook de inbreng van Pearl Lodder en Fleur Bullé. Zij hebben als derdejaars met heel weinig metselervaring een super prestatie geleverd door een prachtige muur te metselen, die kon wedijveren met die van de andere deelnemers. Top gedaan jongens en meisjes van Omnia!!

Verder zijn we met de leerlingen uit het eerste leerjaar die deze periode voor de timmer- of techniekklas hebben gekozen een bezoek gebracht aan Game-On. Zij hebben een leuke middag gehad en hopelijk kiezen zij ook volgend jaar voor de sector techniek.

Al met al hebben we een prachtig evenement gehad. Soms vermoeiend en druk, maar steeds heel erg leuk en leerzaam. Op dit moment wordt al weer gestart met het voorbereiden van de volgende Game-On, die in 2021 zal plaats vinden.